Руските самолети разцепиха БСП

БСП се разцепи по темата за върнатите от България руски самолети с хуманитарна помощ за Сирия. Социалистите излязоха с разнопосочни позиции по скандала от вчера, когато Външно министерство официално обяви, че е отказало достъп до въздушното ни пространство на руските пилоти.

Действията на правителството са спорни и неубедителни, защото когато става въпрос за хуманитарна помощ и противодействие на „Ислямска държава", трябва да има достатъчно надеждна и сигурна информация". Това коментира говорителят на социалистите Атанас Мерджанов.

Според него тази ситуация още веднъж е уронила възможността да си оправим отношенията с Русия. „Остава впечатлението за двоен стандарт за обслужване само на едната кауза, ако може въобще да се говори за кауза", каза още говорителят на червените.

Той поиска и ако има информация относно товара на самолетите, тя да бъде споделена. В същото време бившият военен министър Ангел Найденов и депутат от БСП обяви, че за него няма драма в решението на кабинета да върне руските самолети. „Доверявам се на това, което беше заявено в официалното заявление, че има обосновани съмнения, относно целта на полетите и характера на товара", каза той и допълни, че това е личното му мнение.

„Не виждам защо, ако руската страна иска да транспортира оръжие или стоки с военно предназначение за своите части на територията на Сирия или съответно за правителствените сирийски сили, да не го заяви достатъчно ясно", каза още бившият министър.

 

http://www.mignews.info/

Станете почитател на Класа