Д. Манолов: Политическото енергийно лоби произвежда своите партийни интереси

КТ Подкрепа мисли да оспорва в съда новата цена на тока. Това стана ясно от думите на лидера на КТ "Подкрепа" д-р Димитър Манолов в студиото на bTV.

На въпрос дали ще обжалва наредбата, Манолов отговори: "Седим и си мислим, нищо чудно и да я дам на съд."

"Ясно е че това, което се говореше е съвсем различно от това, което се прави. Имаме проблем с американските Марици, ТЕЦ1 и ТЕЦ3. Те са като слон в магазина. Всички сме вътре, а се правим, че ги няма - не ги виждаме. Ние стоим в една стая с един слон и се правим, че не го виждаме. Шегаджия е Дончев, палавник!"

Вместо да се ограничи производството на електроенергия от т.нар. възобновяеми източници, се даде възможност за включването на нови. Толкова тор не се произвежда у нас, явно ще се внася. Продължава политическото енергийно лоби да произвежда своите партийни интереси. Ние като държава имаме един проблем, който повече страни нямат, поясни Манолов. Той коментира производството на ток от биомаса, но конкретно само от тор, което остава на преференциални цени през тази година.

Битът консумира повече от производството и при това положение цялата ни енергийна система е в много разлюляно състояние. Цялата система в този си баланс няма да издържи дълго, добави още Манолов.

Председателят на КТ Подкрепа заяви и, че не числата са тези, които ще внесат спокойствие, когато енергейната среда е под угроза, когато усещаш несигурност. Това е нещото, което кара хората на улицата, и когато всичко това се обърка в планирането няма как да се успокоиш, не малка част от бизнеса ще пострада.

Станете почитател на Класа