Руски политик: Санкциите срещу „Газпром” са международна корупция

Разширяването на санкциите на САЩ върху Южно-Киринско газово находище на „Газпром" е не само инструмент за недобросъвестна конкуренция, но и проява на международна корупция. Това заяви председателят на комисията към Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент) по сигурността и противодействие на корупцията Ирина Яровая.
САЩ въведоха нови санкции срещу "Газпром", които поставят под въпрос бъдещето на единствения руски завод за втечнен газ. От съобщение на федералния регистър на американското Министерство на търговията става ясно, че се забранява търговия с произведено в САЩ оборудване за нуждите на руското газово и петролно находище Южно-Киринско поле на изток от о-в Сахалин.

„Конкретните санкции против конкретния руски проект и находище – това е доказателство за това, че изначално санкциите против Русия дори не са само инструмент за недобросъвестна конкуренция, а проява на международна корупция, когато неправомерните действия на властния характерна САЩ са насочени към получаване на собствена изгода и нарушаване на законните права и интереси на субектите в икономическата дейност на Русия", каза Яровая пред журналисти.

Станете почитател на Класа