ББ се излива край Черно море

Как няма децата да имат разстройство!

 

11 юли 2015, гр. Средец, Бургаска област. Посещение на Бойко Борисов.

***

Журналистка: Ще разчитате ли на гласовете на ДПС за изборите?

ББ: Муоля?!?!

Ж-ка: Дали разчитате на гласовете на ДПС за изборите.

ББ (мълчи и пронизва с поглед): Пак ме питай, защото е много нелогично това, коет ме питаш.

Ж-ка: За изборите…

ББ: Да.

Ж-ка: …за президент, дали ще разчитате…

ББ: Муоуоля?

Ж-ка: …на гласовете на ДПС, следващите избори.

ББ: За президент?

Ж-ка: Да.

ББ: Що ме питате мене?

Ж-ка: Според Татяна Дончева ще се кандидатирате.

ББ: Вижте, искам да кажа следното. Днеска поне седем-осем обекти сме открили. Всичките са по шест, десет млн. лв. в населени места, където 30 години надали има и един лев инвестиции. И искам да се държите сериозно. Ако всеки, който е намерил време да ходи в някоя телевизия и да си казва мнението, и ще идвате при мене да ме коментирате, ще спра да си говоря изобщо с вас. Виждате, с цялото ми възпитание, уважение и разбиране – спирам, чакам да ми зададете въпрос. Вие не ми задавате въпроси за това, което работя. А ми задавате въпроси за това как някоя приумица на някой – с цялото ми уважение към свободата на словото на всеки един от тях – му дойде на акъла. Днеска по никакъв повод не би трябвало такъв въпрос да ми се зададе: дали ще се кандидатирам за президент. Това на никой не е работа. Вече 15 години аз отговарям на този въпрос. Три президентски избора минаха, вие не се спряхте!… Как по-ясно да ви го кажа – с цялото ми уважение, на тази жега ви пращат да питате глупости.

Ж-ка: Благодаря за отговора.

ББ: Толкова ви уважавам! Правим толкова неща, които си заслужават внимание. Затова и аз такъв девиз си сложих – видими неща! Показваш – водоснабдяване и канализация. Това е лошото на водните цикли – че са под земята, не можеш да ги видиш, като станат готови, но това е проект за 10 млн, което и за хората е добре, и за екологията е добре, и за реките е добре. Това е важното. Иначе – много уважавам г-жа Дончева – тя да се кандидатира! И да разчита на които иска гласове. Може да стане тя да е кандидат, много ми се иска жена президент. Пък мое да я подкрепиме!

…Хода на председателски съвети, слагам програмата, това, което ни е важно за държавата като цяло. (Брои на пръсти.) Пенсионна реформа, здравна реформа, енергетика, (за) БНБанка е много важно да се изберат управител, подуправител. Тази криза, която се развива в Гърция – ние толкова време седим, една година, без подуправител на БНБанка. Този, който контролира банките. Вместо ей това нещо да ме питате – абсолютно резонен въпрос. Не че ви засягам. Не сте вие дошла да ме питате – казали са ви. Вие ме питате – (със сардоничен фалцет) ше разчитате ли на ДПС на гласовете? Откъде да им знам гласовете, та да разчитам на тях?! Как да ги разчета кои са техните, кои са мои? Нали така? А и си имаме президент, справя се прекрасно Росен! Не е тема на деня изобщо.

Журналист: Как очаквате да се отрази гръцката криза на българския износ?

ББ: Към момента износът ни към ЕС се увеличава много, което е добре.

Ж-ст: А за Гърция?

ББ: Ми не мога за Гърция да ви кажа (всъщност може! – б.р.), но предполагам и за Гърция. Факт е, че българският лев там се търгува много добре. В смисъл – хората си плащат вече в левове, това е хубаво.

…Ей тука преди две седмици, понеже открихме в Поморие, Сарафово и аерогарата на Бургас пречиствателните станции. Всичко това се е изливало в нашето Черно море. Е как няма децата да имат разстройство и да кихат! И хората търсеха Гърция. Сега вече нашето море е по-чисто от всички останали. Това е радостно, това е хубаво за туризма. И трябва вие да го рекламирате. Говорете го, защото това е много важно!

Станете почитател на Класа