Десислава Атанасова: КТБ не е функционирала като банка, а като различен вид институция

„Фактите, изложени в доклада потвърждават това, което имахме убеденост, че се е случило в банката. Това не е било банка през голяма част от времето, тя наистина е функционирала като различен вид институция. Тази банка не можеше да бъде спасена. Мисля, че стана ясно, че кредитният й портфейл е бил на минус 4 млрд. лева. Смятах, че БНБ, управителният съвет, самият Иван Искров поне ще кажат нещо в своя защита по отношение на КТБ", Това заяви председателят на Комисията, разследващата случая "КТБ" и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването „Панорама" по БНТ.

Иван Искров упорито твърдеше, че банката може да бъде спасена, но Атанасова опроверга твърдението.

„Въпреки фактите, той упорито твърди, че политиците сме виновни. Ние доказахме, че не сме", подчерта депутатът. Тя обясни, че КТБ е предоставяла не само привилигеровани лихвени условия на различен тип депозанти, както и на тези, които са били с държавно участие.

Атанасова заяви, че намерението при създаването на тази парламентарна комисия е била да разкрият колкото е възможно повече факти по отношение на институциите, които е следвало да упражнят, а не са го направили.

Станете почитател на Класа