Яне Янев: Фидосова много пъти си позволяваше да говори от името на Борисов

Повече от ясно е че ДАНС не са свършили работата, но кои са наказани и кой им потърси отговорност, че финансовото разузнаване не е работило или е работило в услуга на тези които са източили парите.

Това каза в ефира на bTV Яне Янев относно КТБ.

Той добави още, че "някои хора искат обществото да е късопаметно и до забрави това, което се е случвало и преди. И друг път подобни банки са стигали до това състояние. Славчо Христов беше шеф на една банка, контролирана от Костов. И сега Костов отново се оказва основен фактор. Защо не се прави подробен анализ на подобни личности."

КТБ е била черна каса на определени политически групировки, които чрез нея са осъществявали нерегламентирани търговски и бизнес операции, допълни още Янев.

Той уточни, че: "Винаги съм бил срещу Иван Искров и ако отворите и сега ще видите, че съм имал тежки критики срещу неговата дейност, срещу докладите му."

Яне Янев изрази мнение, че Искра Фидосова "много пъти си позволяваше да говори от името на Борисов, тя предлагаше и законопроекти от последна инстанция и си позволяваше да командори без да има такова пълномощие. Не еднократно спекулираше с името на Борисов, но не е имала такова разрешение."

Относно съдебната реформа Янев попита: "Радан Кънев защо не каже, че носители на идеята за съдебна реформа са именно те, те са задали опцията и параметрите на тази съдебна реформа и би следвало да понесат своята отговорност."

Той призова ВСС повече да не мълчи, ако не са гузни, ако нямат проблеми със собственото си функциониране, нека се изправят пред обществото и кажат цялата истина за съдебната реформа, призова Янев.

Според него все още няма отговори на фундаменталните въпроси, кои текстове в Конституцията да бъдат променени или дали трябва да бъде от ВНС.

Станете почитател на Класа