Скандален депутат от ДПС: За 500 г. сте свикнали

„500 години е свикнал...". Тази скандална реплика прозвуча от устата на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов. Тя бе в отговор на иронично подхвърляне от страна на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

В отговор на въпрос на влизане в пленарната зала дали ще разговарят от Патриотичния фронт с ГЕРБ за намаляване на прага за валидност на референдумите Симеонов заявява: „Питайте Цветанов, ГЕРБ и ДПС. Ще правим каквото кажат те... А те говорят за ... ваканцуване".

По-рано председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори, че темата е обсъждана, но това ще зависи дали по нея има политическо съгласие от всички партии. Представители на Движението, сред които бе и Хафъзов чуват заядливата фраза. В това време Симеонов вече е влязъл в залата. А Хафъзов заявява: „Той (бел. ред. – Валери Симеонов) 500 години е свикнал...".

На въпрос на „Банкер" защо е изрекъл тази реплика, той обясни така: „Той каза: „ние правим всичко, каквото ни кажат ГЕРБ и ДПС". След това каза „ваканцуваме". А аз казах – 500 години само това правим, т.е. живеем добре. Ние слушаме каквото правят ГЕРБ и ДПС, т.е. имаме едни добри взаимоотношения", подчерта Хафъзов.

И обясни, че Симеонов имал предвид, че ДПС и ГЕРБ работят в съгласие. „От 500 години това правим – добро съжителство между ГЕРБ, ДПС и патриотите", обясни депутатът. Попитан нима е споменал 500-те години в контекста на турското робство, Хафъзов каза: „Не. Аз, че не приемам, че е имало робство е друга тема, но думата „робство" не съм я използвал".

Депутатът от ДПС стана известен с изказването си от 2013 г., че не „ваканцувал", а и след това неведнъж е влизал в полезрението на медиите със скандални изказвания.

Станете почитател на Класа