Хората пишат до Бойко по 14 жалби на ден

Сигнали за забавени заплати, за експлоатация на труд и сложни съдебни спорове заливат премиерската поща на Бойко Борисов. За първите шест месеца от мандата на министър-председателя писма са му изпратили 2567 българи, разказва Соня Божикова, дългогодишен началник на отдел „Приемна" на „Дондуков" 1. Това означава, че всеки ден средно са му писали по 14 души.
По-малко – 2040 , са били сигналите, изпратени до предшественика му Пламен Орешарски за първата половин година от управлението му, съобщава „Преса".

Преобладаващите жалби до Борисов са на хора в безизходица. Има обаче такива, които искат личното съдействие на премиера, за да започнат работа в точно определена фирма, която предлага високи заплати. В тези случаи от приемната препращат автобиографиите на кандидатите в конкретната компания.

Има и случаи с куриозен характер. Преди седмица в приемната пристигнал доста скандален сигнал. Служителка на затвор разказва подробно в писмо до премиера, че е била насилвана сексуално от своя началник. От приемната сигнализирали светкавично. След сериозна проверка се оказало, че това било шега на лишените от свобода, които са измислили цялата история, за да се забавляват.

По време на първия мандат на Борисов са му писали повече от 40 000 граждани, което се смята за рекорд на „Дондуков" 1.

Станете почитател на Класа