Димитров: Сливането на НАП и митниците е рисковано

Сливане на НАП и митниците в сегашната обстановка е рисковано. Когато преструктурираш агенции, за известен период от време настъпва хаос. За да го направиш, трябва да имаш излишък в бюджета, а не да рискуваш приходите за 2015 г. Това заяви пред TV7 депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров. Той посочи, че е добре да се даде срок от 6 месеца, за да се подготвят двете структури.
Тази идея не е добра не само сега, но и никога, категоричен е депутатът от БСП Георги Кадиев. Той подчерта, че двете агенции нямат нищо общо, освен че събират пари. Но пък пари събира и тотото, допълни Кадиев. Той подчерта, че двете структури са различни по кадрови състав и работят по различно законодателство. По думите му тези промени няма да решат контрабандата, а ще я задълбочат.
Ако не бъде подготвено както трябва, едно сливане може да доведе до много повече хаос, съгласи се и Мартин Димитров.
Ще има протестно шествие под прозорците на президентството на 9 май. Това не е политически акт, а почит към паметта на загиналите български войници, заяви Кадиев.
Аз подкрепям напълно решението на президента Плевнелиев да не присъства на военния парад, каза Димитров. По думите му целта на тържествата в Москва е да се измият ръцете от кризата в Украйна.

Станете почитател на Класа