Първанов: Между АБВ и ГЕРБ няма диалог

ГЕРБ не изпълнява вече подписаният документ за партньорство с АБВ.

Това обявли лидерът на АБВ Георги Първанов.Трябва да се изяснят проблемите да се направи прочит на изпълнението на партньорското споразумение, смята той.

Работна група в АБВ обобщава исканията и вижданията на партията, които да бъдат поставени на евентуална среща с ГЕРБ, обяви пред журналисти Първанов.

"Нямаме претенции за коалиционното споразумение, лошото е че не се изпълнява партньорското такова. Това, което ни притеснява, че това, което сме подписали заедно си остава един мъртвороден документ", уточни той.

По думите на Първанов много по-големият проблем, е че няма конкретни политики, а и да ги има, давали грешки.

Ето защо от АБВ искат спешна среща между парламентарните групи на управляващите.

Освен това ПГ на АБВ ще поиска и среща с министъра на финансите по повод на емитирането на български държавни ценни книжа на международните пазари, припомни Първанов изпратените вчера открити въпроси до министъра. Той допълни, че ако експертите на АБВ са прави в заключенията си, то най-вероятно ще следва тежък дебат.

Партията ще предложи политики и мерки, чрез които да се достигне поносимо ниво на незаконната сеч на горите, каза доц. Христо Михайлов от Лесотехническия университет. От АБВ се предлага агенцията по горите да стане първостепенен строител с бюджетни средства. По думите на Михайлов в момента тя се изпразва от кадри, тъй като заплащането не било адекватно. Добивът на дървесина сега се осъществява върху по-малко от половината горски територии, уточни на свой ред лидерът на АБВ Георги Първанов. Сечта се осъществява основно около пътища. Намаляват и зрелите вековни гори.

Станете почитател на Класа