Десислава Атанасова: Искров да си направи сам подарък и да подаде оставка

Председателката на парламентарната комисия за КТБ потвърди, че няма разследващи функции, може само да слуша и да си прави изводи. Това стана ясно от участието на Десислава Атанасова в рубриката „Карай направо" по Нова телевизия.
Тя посочи, че гуверньорът на БНБ Иван Искров е заявил пред комисията, че има рожден ден и е пожелал да получи подарък по този повод- свой заместник. „Вместо да говори това, нека сам си направи подарък и да подаде оставката си", каза Атанасова.

Според шефката на временната комисия, от изслушването на хората от БНБ е станало ясно само едно – че няма виновни за фалита на КТБ. И то при условие, че имаме Закон за банките, изисквания за контрол и длъжностни лица, които носят отговорност.

„Изводите, които ще направим, трябва да формират законодателство, което да ни предпази от подобни случаи", потвърди депутатката. Тя не изказа оптимизъм, че държавата ще събере всичките пари, дадени за покриване на гарантираните депозити в банката.

„Не съм държала лични средства в КТБ, когато бях министър и Министерството на здравеопазването нямаше влогове в нея", каза Атанасова. Според нея, сделките на Цветан Василев с активи, свързани с негови фирми, са обект на разследване от други органи, извън Народното събрание.

Станете почитател на Класа