Кунева притеснена, че оставките в МВР може да заметат отговорността под килима

Вицепремиерът Меглена Кунева обяви по БНР, че оставките в сектор "Сигурност" не бива да се превръщат в замитане на отговорност под килима. "Единственото ми притеснение е да не останем само на ниво оставка. Трябва да е много ясно защо им е поискана оставката, защо са я дали, за какво са отговорни и за какво, ако има техни грешки, ще продължат да отговарят", коментира тя.
Тя потвърди, че след избирането на другия вицепремиер - Румяна Бъчварова, за вътрешен министър ще спре да наблюдава работата на МВР и определи това като "абсолютно нормално". По думите й номинирането на Бъчварова, която е в ръководството на управляващата партия - ГЕРБ, е знак за извеждането на политическият приоритет за вътрешните работи на по-високо ниво.

Вицепремиерът и лидер на Движение "България на гражданите" каза, че Веселин Вучков не е обсъждал предварително оставката си с Реформаторския блок, който е коалиционен партньор в управлението. Меглена Кунева избегна директния отговор на въпроса дали има недоволството в партията й, предизвикана от това, е премиерът Борисов разговаря по важни въпроси с представители на ДСБ, а не на нейното движение. "Не е въпрос кой колко често разговаря, това е въпрос на личен избор и предпочитание, въпросът е какво правим", коментира тя.

Станете почитател на Класа