Иран "потопи" американски самолетоносач в Залива

Иранските въоръжени сили предприеха атака със скоростни лодки срещу гигантски модел на американски самолетоносач в момент, в който корпусът на революционните гвардейци започва мащабни военни маневри в района на Персийския залив, съобщи в. "Телеграф".

Целта на учението е практикуване на метод за потапяне на американски самолетоносач, тъй като по всяко време поне два такива кораба и бойните групи с тях патрулират в Персийския залив.

Учението "Велик Пророк девет" демонстрира как военноморска част на революционните гвардейци предприема атака с рояк скоростни лодки, с което цели преодоляване отбраната на самолетоносача и атакуване от всички посоки. "Американските самолетоносачи са огромни складове за муниции, в тях се намират голям брой ракети, торпеда и всякакви други неща", заяви пред медиите адмирал Али Фадави, военноморският командир на революционните гвардейци. Пред държавната телевизия той уточни, че дори само удар с една ракета по самолетоносач може да доведе до "голяма вторична експлозия".

Военноморското учение беше проведено близо до Ормузкия проток, жизненоважен за транспорта на петрол път на входа на Персийския залив. Пети американски флот е базиран в намиращото се наблизо кралство Бахрейн.

Станете почитател на Класа