ГЕРБ се отказва да променя изборните правила

ГЕРБ няма да предлага промени в Изборния кодекс, пише „Преса" ,като се позовава на свой източник от парламентарната група на партията. Мотивът на ръководството бил, че ако се отвори кодексът за ремонт, ще се изпокарат в коалицията и можело да я разклатят сериозно, тъй като исканията на партиите са разнопосочни.„Внасянето на каквото и да било предложение от името на ГЕРБ би могло да се изтълкува популистки от опозицията. Смятам, че е по-разумно да не правим промени, за да няма излишни политически спекулации, че искаме да нагласим правилата така, че да са изгодни за нас", казва и Цецка Цачева.

На 5 март, когато ще отидат при президента за консултации, те ще предложат радикалните промени в Изборния кодекс да бъдат направени след местния вот, стана ясно още от думите на председателя на Народното събрание.

От Патриотичния фронт обаче не са съгласни. „Хайде нека да се държат по-мъжки. За всяко нещо, за което от опозицията ще скочат или им направят забележка, те се свиват и започват да се съобразяват. В крайна сметка те са управляващите", казва Валентин Касабов, зам.-председател на парламентарната им група.

Той напомни, че в коалиционното споразумение е записано, че ще има промени в изборните правила, за да се спре порочната практика за купуване на гласове. Касабов обяви, че ще събере парламентарната група и ще вземат решение по казуса с промените за вота.

Станете почитател на Класа