Рано сутрин Мая Манолова тръгна на протест срещу санирането и външния

Програмата на ГЕРБ за саниране придоби гражданственост като предизборна програма. И тя не е безплатна – струва 1 млрд. лева и ще го платим всички ние, категорично заяви депутатът от БСП Мая Манолова.

Манолова изтъкна аргумент против санирането – не можело пострадалите от наводненията да се пренебрегват. Отделно, според нея, се изключват малките общини заради изискването да има поне 36 апартамента в блок, както и заради принципа „първи по подаване на документи, първи по право". Има основателни съмнения, че кметовете на ГЕРБ са знаели за програмата поне месец по-рано и са имали предимство, каза Манолова пред Нова телевизия.

Предлагаме справедливост и промяна на критериите – нека първо да бъдат санирани тези, които имат най-голяма нужда. Нека да бъдат санирани жилищата на тези, пострадали от наводненията, заяви Манолова. Днес БСП вкарва в парламента програмата за саниране с искане да се гласуват промени по нея.

Мая Манолова не пропусна да заклейми и намерението на ГЕРБ да вземе 16 млрд. лева външен дълг за тригодишен период. Защо има лихва от 10%, след като предишните облигации, издадени от България, бяха за малко над 3% - за да ахнем, като договори примерно лихва от 5%, заяви червеният депутат. Владислав Горанов побърза, на практика тайно избра банките-дилъри по сделката, решението мина постфактум през Министерския съвет. На фона на Горанов Дянков беше симпатичен човек – предлагаше постна пица, а Владислав Горанов иска да ни изяде пицата, бойно завърши Манолова. И натърти – в 10:30 всички хора, които не искат да бъдат обрани от Горанов, да дойдат в градинката пред Софийския университет за протест. Абстрахирайте се, че аз ви го казвам – става дума за 10 хил. лева бреме, което ще се падне на всеки от нас, заяви тя. И покани дори „Протестна мрежа" на своя протест, защото когато те протестирали, тя излязла и ги гледала в очите.

Вярно ли е, че в БСП ви държат в изолация заради идеята „МОЛ", заедно с Кирил Добрев? На този въпрос Манолова отвърна, че с интерес гледала на опитите такъв тип идеи да бъдат иронизирани. Аз си нося отговорността, за разлика от някои други, каза тя, визирайки Атанас Мерджанов, който всъщност разкритикува идеята. Според Манолова БСП може да си върне доверието, ако защитава ясни каузи. А каква по-ясна кауза от това, че се опитват да ни окрадат, внуши Манолова.

Станете почитател на Класа