Емануил Йорданов: Братя Грим минаха през последните години през МВР

През последните години братя Грим минаха през МВР - появиха се такива приказни заглавия...Това коментира пред bTV бившият вътрешен министър Емануил Йорданов по повод новопоявилото се наименование "Червеите" за подслушването по време на протеста.
Вчера шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов разкри, че протестите срещу правителството "Орешарски" са били оперативно обезпечавани т.е. определени кръгове са били подслушвани 300 дни. Ставало въпрос за широкомащабна операция с участието на МВР, ДАНС и СДОТО.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обаче отрече да знае за подобно нещо.

Главният секретар е човекът, който трябва да знае това. Що се отнася за сегашния главен секретар моята представа за този пост не се покрива с човека, който го заема, но това е проблем на управляващите, посочи Емануил Йорданов.

Той направи на пух и прах и бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев, който мина през ГЕРБ и оглави министерството по време на ляв кабинет. Йовчев се държа като ликвидационен съвет на ТКЗС и като влезе в МВР започна да къса парчета от него, възмути се Йорданов.

Виктор Стоянов, протестиращ срещу правителството на "Орешарски", пък се възмути, че службите се използват за политическа полиция. Какъв ресурс е бил използван, за да бъдат подслушвани протестиращи, запита той. И препоръча да се създаде парламентарна комисия, която да даде отговор на въпросите кой е подслушван и с какви мотиви.

Вече сме 21 век, в ЕС сме и аз съм бесен! Няма да допусна това да бъде заметено под килима, отсече Стоянов

Станете почитател на Класа