Местан проговори за прегръдката и целувката с БСП

Лютви Местан заяви, че прегръдката и целувката са искрени по принцип. Той обаче направи уточнение, че вече не знае доколко искрени са били те на "Орлов мост", където лидерът на ДПС и Сергей Станишев, тогавашен лидер на БСП, се прегърнаха и разцелуваха като знак за прошка за Възродителния процес. "Дебатите в парламента вчера бяха повратни, убеден съм", отсече Местан."Един млад социалист каза неща в парламента, които ме карат да се замисля. Това е наш човешки, преди да е политически дълг. Отдясно също говориха за паметта на починалите български турци, на които им бяха сменени имената. Някои от тях се самозапалиха", добави Местан.

"Въпросът за Възродителния процес не е самоцелно поставен от ДПС", каза лидерът на движението. "Вече заведох дело в Страсбург и ще продължа докрай. Вчера в парламента, когато говорех за самозапалването на поета Мехмед Карахюсеинов, някой от първия ред се подигра "Ох, ще се разплача". За това ще се боря докрай. За съжаление не сме изживели катарзиса на Възродителния процес", добави Местан.

"Цинизмът на 43-ия български парламент стига дотам, да казват, че 17-месечната Тюркян е убита от майка си, която я е хвърлила", коментира още лидерът на ДПС за драматичните събития по време на Възродителния процес, когато бяха сменени имената на българските турци.

Лютви Местан отказа да коментира думите на бившия член на ДПС Осман Октай, който предвиди, че главата на сегашния лидер ще падне. "Не ме карайте да говоря за толкова високи анализи на толкова издигнати умове", каза с подигравателен тон Местан.

Станете почитател на Класа