Дянков реши да се похвали: Наплясках руснаците!

Симеон Дянков е изпълнил заканата си и е напляскал руснаците. Фактът, че и по трите проекта от Големия шлем не се работи, показва, че успяхме да направим онова, за което тогава говорех. В момента не се строят нито АЕЦ „Белене", нито петролопроводът Бургас-Александруполис, нито газопроводът „Южен поток" – напляскването на руснаците е явно.

Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков на въпрос дали е успял да „напляска" руснаците, както се закани по време на своя мандат. Той подчерта, че за него тези три проекта са били ненужни за България и след като в момента не се реализират, значи „напляскването е явно".

През септември 2012 г. държавната корпорация „Росатом" заведе срещу България дело в Международния арбитраж за спирането на АЕЦ „Белене", което стана с решение на правителството на Бойко Борисов в края на март 2012 г. Руската страна предяви иск към НЕК първоначално за 1 милиард евро за извършени дейности по строителството на двата ядрени блока, които трябваше да се построят на площадката в Белене. Малко след като станаха ясни руските претенции към нас тогавашният финансов министър Симеон Дянков обеща да „напляска руснаците".

Станете почитател на Класа