БСП и АБВ с общи кандидати на предстоящите местни избори?

БСП има хубави идеи, но не може да ги разкаже по най-добрия начин дори на себе си, а да не говорим за избирателите, което ще се промени, беща пред БНТ бившият министър на външните работи Кристиян Вигенин, след провелия се семинара на БСП и ПЕС в Пловдив през уикенда, от който, по думите му, партията е излизала с повече самочувствие.

След тази среща сме мотивирани, каза секретарят на ПГ на „БСП - лява България" и бивш външен министър и добави: Трябва да бъдем много бдителни, защото в момента тенденциите са негативни. Имаме една хаотична команда, която засилва усещането, че не знае къде да отиде, заяви депутатът от левицата по повод настоящото правителство. Няма никаква идея за реформи. Затова ние от БСП ще бъдем много по-критични оттук-нататък, защото скоро изтичат първите 100 дни на кабинета.

Кристиан Вигенин не изключи възможността БСП и АБВ да имат общи кандидати на предстоящите местни избори.

Трудно можем да говорим за общи действия на национално ниво. В редица общини обаче можем да имаме общи кандидатури, поясни Вигенин.

Една от големите беди на българската политика е, че често се правят безпринципни движения в името на властови позиции. Взаимодействието с АБВ е въпрос на оценка в бъдеще. Не бива да се прибързва, подчерта Вигенин и уточни, че БСП ще търси коалиция с избирателите на АБВ, а не толкова с партията АБВ.

От думите му стана ясно, че решението за АБВ ще се вземе на конгреса през април.

Станете почитател на Класа