Тунчер Кърджалиев: Вот на недоверие заради Москов ще има

Вот на недоверие към министъра (Петър Москов - бел.ред.) ще има. Друг е въпросът кой ще го подкрепи. Това ще тежи на съвестта на парламентарните групи. Коментарът на направи депутатът от ДСП Тунчер Кърджалиев.

Той отново настоя министърът на здравеопазването да си отиде, обяснявайки че лекарската професия е призвание и тя е в противоречие с ксенофобското поведение. Нямало значение колко са нападенията над медици - 17 или 227.

По-нататък Кърджалиев се отдаде на откровено "витиевати" размисли и сравнения, с които в крайна сметка искаше да каже, че оподобяването на хора с животни е недопустимо. Освен това в ефира на БНТ беше обяснено, че обществото трябвало да реагира на подобни изказвания.

Представителят на ДПС беше категоричен още, че спешните медици подкрепят Москов, тъй като е техен принципал. Ако Кърджалиев бил министър, щели да подкрепят и него.

Припомняме ви, че във вторник лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ще поиска вот на недоверие, ако премиерът Бойко Борисов не освободи министъра на здравеопазването Петър Москов. Причината? Статистиката с нападенията на медици, която беше представена преди Нова година. Местан твърди, че статистиката на МВР е за 17 нападения в периода 1 януари - 14 декември, 2014 година.

Вчера Борисов заяви по време на заседанието на кабинета, че подкрепя Москов и няма да иска оставката му.

Станете почитател на Класа