Румен Петков: АБВ е решението на проблема в левицата

За по-висока политическа отговорност, в интерес на силата и ефективността на лявото политическо пространство, призова от ефира на БНТ зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той посочи, че АБВ е решението на проблема в левицата и това се вижда като резултат от участието на партията в изпълнителната власт.

АБВ като политическа формация направи своя осъзнат избор да води и реализира лява и социална политика. Стремежът ни е да инициираме един солиден диалог за бъдещето на лявото, за това защо лявото е в такава тежка криза, каза Румен Петков.

Въпросът за обединението на лявото политическо пространство е фундаментален и се отнася до готовността, ефективността и волята за победа на левите партии над десницата в България на предстоящия местен вот, коментира Петков. Той бе категоричен, че отказът от консолидация в ляво сочи липса на отговорно политическо поведение.

„Ако левицата е готова да поднесе победата на десницата, това е тип поведение - предбрачно, следбрачно - закачки, които вървят някъде около чаршафите, не в политиката. И тогава ръководителите на БСП трябва да си дадат ясна сметка, че при една катастрофална загуба на столетницата на местните избори, ако съм на мястото на премиера Борисов, на другия ден ще кажа - господа, има нова политическа атмосфера, хайде на парламентарни избори - и това ще обрече левицата на още по-тежка ситуация", каза Петков.

Като нежелание за диалог определи Петков коментарите от страна на представители на БСП, които в последните дни заявиха, че разговори с АБВ биха могли да се водят, но ако партията излезе от властта. „В името на каквато и да е коалиция влизането и излизането от властта е несериозно. Ние сме направили този тежък избор, това е голяма отговорност и тя беше използвана по не съвсем хигиеничен начин от различни наши опоненти да се правят и неверни, и пошли внушения. Но да се правят такива дребни сметки, не е в нашия стил", категоричен бе Румен Петков.

Станете почитател на Класа