Ангелкова дава 196 000 лв. за 2 дни реклама в Банско

Министърът на туризма Николина Ангелкова дава 196 000 лв. за два дни реклама на България в Банско. Освен това парите се предоставят без за това да се проведе обществена поръчка. Получател на парите е "Български Ски Пул" ЕООД.

Фирмата е собственост на Българска федерация по ски, чийто председател на Управителния съвет е бизнесмена Цеко Минев. Възлагането на договора е стартирало на 5 декември, установи проверка на БГНЕС в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Сумата от 100 000 евро е за провеждането на "рекламна кампания за България" в рамките на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени, което ще се проведе в края на февруари 2015 г. в зимния курорт Банско. "Рекламирането на страната на такива събития именно дава нужният ефект от нейното промотиране. Подкрепата на министерството ще е в размер на 196 000 лв. за два пъти повече услуги от това, което е подкрепяло министерството през 2011г. отново за ски алпийски дисциплини в Банско и на Боровец за 2013г. Ще има покритие от 80% на цялото трасе за двата дни с рекламни материали на България, рекламни пана навсякъде и промотиране в 43 канала до момента, като са акредитирани и над 200 журналисти", обясни Николина Ангелкова пред БГНЕС.

Министърът на туризма обясни и причината, поради която фирмата "Български Ски Пул" ЕООД получава парите, без провеждането на обществена поръчка. "Правата се държат от Българската ски федерация и съгласно закона и съгласно правата, които те имат никой друг не може да рекламира на това първенство", посочи Николина Ангелкова.

В този дух е и Становището за осъществен предварителен контрол, подписано от изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки Миглена Павлова. От Становището става ясно, че през 2011 г. "Българската федерация по ски" е сключила 10-годишен договор с "Български Ски Пул" ЕООД, с което фирмата става изключителен носител на правата да управлява всички маркетингови, рекламни и медийни права по отношение на всички публични прояви по ски, които се организират у нас.

Станете почитател на Класа