Свършиха кабинетите в парламента

Народното събрание произвежда все повече шефски позиции, а кабинетите в Партийния дом са само 30 и вече свършиха, притесняват се от ръководството на ГЕРБ. Осем от стаите за председатели са дадени на ръководителите на парламентарни групи. Ако се създадат временни комисии, на тях също би трябвало да се осигурят помещения, пише „Преса".
Вече бяха създадени 22 нови постоянни комисии в Народното събрание с второто четене на правилника за работата на НС. От най-голямата партия искаха да са 20, но по настояване на другите групи отбраната и външната политика бяха разделени. Нова постоянна комисия ще наблюдава ДКЕВР и цените на тока. Предвиждаше се тя да е подкомисия към икономическата, но в крайна сметка е решено да й вдигнат статута.

Отделно от това ще има и комисия по енергетиката. Роенето на комисии най-вероятно се прави заради апетитите на различни формации да оглавят някои от тях.

БСП искаше икономика и туризъм, но е вероятно да й предложат и тази за ДКЕВР, която само ще изслушва регулатора.

С обединяването на икономиката и туризма ще бъдат парирани амбициите на Поли Карастоянова от Патриотичния фронт да оглави втората.
Ще има отделна постоянна комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

Очаква се през седмицата да бъде гласуван правилникът на НС, а веднага след като и залата реши какви да са комисиите, ще бъдат назначени ръководствата им.

Станете почитател на Класа