Радан Кънев с втори опит да оглави Реформаторския блок

Лидерът на ДСБ Радан Кънев отново се готви да застане начело на Реформаторския блок. Вторият опит да бъде избран за председател на коалицията е планиран за януари догодина, пише вестник „Преса". На последното заседание на парламентарната група във вторник вечерта Кънев поставил ребром въпроса на колегите си за провеждане на съюзен конгрес, чиято основна задача да е избор на единен председател и преструктуриране на коалицията.
Той настоял партньорите му да изпълнят джентълменската уговорка, която имали - те да се съгласят на конгрес срещу съпредседателството на парламентарната група. Получил обаче уклончив отговор - да изчака решенията на партийните ръководство на формациите в блока. Така засега няма никаква яснота по въпроса.
РБ вече има един провален опит за свикване на конгрес, който едва не доведе до разцепване. Вечерта преди събитието лидерите на СДС и ДБГ Божидар Лукарски и Меглена Кунева изпратиха отворено писмо до медиите, че няма да присъстват, ако се избира председател. И на свой ред предложиха нова дата - 10 ноември. Тихомълком и тя беше отложена във времето заради преговорите по съставянето на кабинет, отбелязва „Преса".

Станете почитател на Класа