Сидеров: Между ГЕРБ и ДПС има договор

Ние сме трета сила като партия, а всички останали имат резултат под 2%, защото са коалиции от няколко формации". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.Сидеров сравни българския политически пейзаж с улица от Амстердам, "където жени от витрините се предлагат". "Това ли са политическите лидери в България", запита председателят на "Атака". Сидеров заяви, че между ГЕРБ и ДПС има договор. "ДПС, РБ и Патриотичния фронт ще подкрепят ГЕРБ, но няма да участват в коалиция. Виждам предвидимо управление. Може да се предвиди, че токът ще стане по-скъп, а животът - по-лош", подчерта Сидеров.

Изборите са нормален процес, в други държави е имало такива периоди, каза Сидеров. Според него в момента българите са прекалено изманипулирани, за да се освестят и да вземат правилно решение. Лидерът на "Атака" подчерта и като важен показател това, че повече от половината имащи право на глас не са гласували. Объркаността на хората трябва да се проясни, каза той.

На репликата на други партии, че е необходима стабилност, а не нови избори, той попита: Каква стабилност ще ми предложат тези, които сега говорят за стабилност? Според лидера на "Атака" тези, които го говорят самите те са милионери, за тях доходите не са проблем. Хората трябва да спрат да избират едни и същи циници, каза Сидеров. Въпросите на България да се сложат по градация - първите неща, които ще се сложат в НС пак градация, иначе ще бъде пак хазарт, заяви още лидерът на "Атака". Той каза, че ако участва в правителство или е премиер веднага ще спре санкциите за Русия.

Колкото до бъдещите им отношения в НС с Патриотичния фронт, Волен Сидеров посочи изявление на Валери Симеонов от днес и каза, че е обидил избирателите на "Атака". "Супер зловреден кабинет", така определи Сидеров правителството на Георги Близнашки.

Станете почитател на Класа