Плевнелиев: Нямаме време за губене

Моля, гласувайте. Мощно гласувайте. Всички гласувайте. За това призова президентът Росен Плевнелиев, минути след като упражни правото си на глас. Държавният глава апелира днес да има масово гласуване и се зарече, че след утрешния ден лично той ще призове политиците към един отговорен и национален подход за решаване, а не задълбочаване на драмите в тази държава.

Плевнелиев е убеден, че българите трябва да излязат и да гласуват днес, защото по този начин ще дадат своята доза ускорение на политиците. „Не може да не гласувате, да стоите комфортно отстрани, а след това да изисквате", подчерта президентът. Единственото средство за това България да е една истинска европейска и демократична държава е именно да гласуваме. „Всички заедно, единно. Всеки по съвест, но всички заедно", продължи с призивите Плевнелиев.

Той е пуснал изборната си бюлетина за това народът да е обединен по много въпроси. Всички искаме работа и достойно заплащане, отворени и ефективни институции, система за справедливо правораздаване, модерна инфраструктура и не на последно място младите да останат в България, изброи желанията си държавният глава. Към своя апел за висока избирателна активност, Росен Плевнелиев напомни и че тези избори са важни, защото определят бъдещето на България за години напред. Президентът изтъкна още, че точно сега страната ни има нужда от работещ парламент и правителство.

„Нямаме време за губене", подчерта Плевнелиев, което напомни и предизборния слоган за евровота на една политическа партия. Като държавен глава той обеща, че лично ще работи много за това българите да не загубят и ден, и час.

В изборния ден Плевнелиев осъзнава, че пред нас стои необходимостта от някои ключови реформи, а именно пенсионната реформа, образователната, административната, затягането на дупките в здравеопазването, обръщане към енергетиката, която в прединфарктно състояние, а защо не и поглед към закона за референдумите, който може да отпуши желанието на този народ, гласът му да бъде чут. „Ако тези реформи не бъдат направени в следващите месеци или година, България ще бъде в по-тежка ситуация от сегашната", предупреди президентът и призова да се спре с този маратон избори до дупка.

Станете почитател на Класа