Борисов: Гласувам за моята партия

Пожелавам на всички политически партии да не купуват гласове. Всички българи да излязат да гласуват, да има висока избирателна активност, не след това да мрънкаме и да се оплакваме от това или от онова. Това каза пред журналисти, лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас в 78-мо училище в Банкя, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Аз си гласувам за моята партия, за стабилно управление, да си продължим да си изграждаме държавата, да си оправяме инфраструктурата, да направим енергийно ефективни сградите, да станем уважавани в Европа и в света, да възстановим добрите си отношения с Русия, да спрат да ги лъжат и тях и всичко останало, което сме правили”, каза Бойко Борисов.
На въпрос кое е първото, което трябва да направи новото правителство Борисов отговори, че трябва да се видят резултатите от изборите.”
„Надявам се, повтарям още веднъж, заради избирателната активност, купуването на гласове да увисне във въздуха, защото високата избирателна активност това ще го унищожи и след като видим утре по някое време или вдругиден, когато станат готови резултатите, и дойдат и от чужбина. Първата задача – да спре това безвремие, защото тези служебни правителства без парламент, без подкрепа не могат да управляват, даже много направиха в една подобна ситуация. Дали ще може да се постигне едно стабилно управление. Ние ще участваме само, ако можем да участваме в стабилно управление. Такива разни Орешарски тип коалиции не би трябвало да се получават и ако днес не се изпълни тази задача, това означава след това нови предсрочни избори. Ако има нови предсрочни избори аз от сега заявявам, че няма да допусна ГЕРБ да участва в кампания. Хората гласуват после толкова. Но вече няма да има какво да се поправя в държавата, това е последният ѝ шанс. Втори шанс няма след този избор.
„Това е вече непоправим сценарии, сега пак може нещо да се спаси с всеобщи усилия, с много работа, ако щете и с компромиси”, каза Борисов. Той допълни още, че за да им се даде шанс на политическите партии да разговарят, трябва да има висока избирателна активност, за да имат те моралното право след това да правят реформи и да решават проблеми.
„Всичко е в ръцете на народа днес”, заяви още Бойко Борисов.

Станете почитател на Класа