Антония Първанова: ББЦ са незрели популисти

Служебното правителство е маша, а доста партии се стремят към политическия център, но политиката им не съответства на идеите. Това заяви кандидат-депутатът от НДСВ Антония Първанова пред БНТ. "Водихме разговори с "България без цензура" и с други формации и установихме степен на незрялост в ББЦ и несъвпадение с техния популизъм и претенции за позициониране в центъра с либералните идеи с политиката, която правят", каза първанова. Бившата евродепутатка очерта политическата пиеса, която се играе в страната. "В момента се насаждат страхове, използва се служебния кабинет като маша и след това ще се намери един бащица, който с едно махане на ръката, ще ни освободи от всички проблеми. Първо трябва да се промени Изборния кодекс, от него произтичат всички проблеми. Сигурна съм, че ще има отново предсрочни избори", заяви Първанова. "Основата ни в момента е гнила", смята тя.

Председателят на НДСВ предлага след изборите да бъде създаден Конституционен блок от парламентарни и извънпарламентарни партии и граждански организации. Според нея трябва да има задължително електронно гласуване, промени в Конституцията, в Изборния кодекс. Има доста неща, които да се променят, едно от тях е съдебната реформа.

"Да се намали броя на народните представители. Това е сериозен дебат между 120 и 160 души може да са в парламента, но трябва да има изчисления. Прокуратурата и следствието да бъдат извадени от състава на съдебната система. Да има възможност за отзоваване на кметове, на общински съветници, за търсене на отговорност за забавените дела. Не е възможно по отношение на данъчното законодателество и данъчните дела да искаме консултации от Евросъда", каза Първанова.

Според нея ДКЕВР винаги е била обект на политически натиск. "Там липсва експертен потенциал. България продава на Гърция с проценти по-ниска цена на тока, а българските потребители плащат повече", каза Първанова.

Станете почитател на Класа