Партиите закриват кампанията в провинцията

Формациите, които в неделя влизат в битката за местата в 43-ото НС, масово са избрали провинцията пред София, за да закрият предизборната си кампания. Петък е последният възможен ден, в който кандидат-депутатите могат да отправят посланията си към гласоподавателите, за да ги мотивират да пуснат бюлетина в тяхна полза. Съботата ще бъде ден за размисъл, когато са забранени всякакви призиви от политическите сили. Партията фаворит за народната любов според социолозите – ГЕРБ, ще остане вярна на традицията, като отново ще закрие предизборната си кампания в Пловдив, пише "Монитор". Над 5000 души се очаква да се съберат в петък в Античния театър за финално надъхване на актива преди вота. Пламенна реч пред събралите се ще държи лидерът Бойко Борисов, а послания ще отправят и останалите водачи на листи. Специален гост на събитието ще бъде шефът на ЕНП Джоузеф Дол. За доброто настроение на актива пък, както при откриването, ще се грижат ансамбъл „Българе", Веселин Маринов и Тримата тенори.

БСП пък ще подрани със закриването на кампанията си, като още утре червеният актив ще се събере във Велико Търново. Социалистите ще организират хепънинг на паметника на Асеневци в старопрестолния град. За разлика от старта на кампанията, когато Столетницата заложи на работна среща с медиите, този път ще има и забавна част. Структурите на БСП от различните региони на страната могат да правят предложения до „Позитано" 20 за ансамблите или групите, които искат да включат в събитието. На закриването ще има и кратки речи, една от които със сигурност ще е на председателя Михаил Миков. Все пак плановете са проявата да не е грандиозна, защото социалистите не разполагат с много средства.

БСП обаче ще направи и „малки финали" на кампанията си по места. Първи я „закри" в Трявна водачът на листата на левицата в Габрово Кирил Добрев с благотворителен концерт на Мая Нешкова и Кирил Икономов. Червените в по-малките райони, които разполагат с най-скромни средства, няма да правят персонални събития, а направо ще заведат структурите си на големия финал в старопрестолния град.

ДПС пък ще сложи край на кампанията си в петък в Благоевградско. Там ще бъде и последната спирка от предизборната обиколка из страната, която лидерът Лютви Местан и Централният лъч на движението предприеха за среща с хората по места.

Коалиция „Патриотичен фронт", в която влязоха ВМРО и НФСБ, от своя страна избра морето за финал на кампанията си. Кандидат-депутатите на обединението ще отправят последните си агитационни послания от Бургас, където ще открият църква в ромския квартал. Храмът е построен със собствени средства на патриотите. Събитието в морския град ще бъде скромно – водачите на листите, симпатизанти и журналисти ще се съберат на чаша вино след откриването.

Извън общата тенденция остава само Реформаторският блок, който е предпочел София за закриването на кампанията си. В петък следобед дясното обединение ще събере симпатизантите си в Южния парк, където освен речи на лидерите му, ще забива и рок групата Д2, която бе ангажирана и при старта на агитацията.

Станете почитател на Класа