Сидеров: Служебното правителство продължава да разпалва вражда с Русия

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира, че служебното правителството продължава да разпалва вражда с Русия.

„Това означава, че прокуратурата трябва да се заинтересува от лицето Шаламанов и да започне да го разследва, защо се опитва да всява конфликт между държави, което е подсъдно от закона. България ако е заплашена, то тя е заплашена от опасните, необмислени ходове на НАТО, които преди няколко дни на събрание в Уелс решиха да разширяват пакта НАТО на Изток", добави Сидеров, цитиран от пресцентъра на партията.

"Сега служебното правителство и този, който се готви да управлява Б.Б. много ясно обещават покачване на цената на тока есента, след като дойдели на власт. Няма никакъв срам, направо си казват, че цената на тока трябва да се вдигне", коментира още националистът.

По негови думи българите трябва да са наясно какво ги чака при управление на Борисов, реформатори, НФСБ, ВМРО, а именно - висока цена на тока и "още по-голяма мизерия".

Лидерът на "Атака" коментира и трагедията с наводенията и припомни, че на 20 юни в кулоарите на парламента се е обърнал към прокуратурата да се самосезира и да подведе под отговорност кмета на Варна Иван Портних за престъпна небрежност по повод наводненията в кв. „Аспарухово".

„Къде е 20 юни, къде е 8 септември. Прокуратурата проспа цели три месеца и чак сега, като станаха нови наводнения, нови трагедии, има нови жертви, тя се размърда и излиза със съобщение, че ще започне проверка, но първо ще изчака изборите да минат, тогава ще каже какво правим. Да не вземе да се обърка нещо, да подведе някой, който ще дойде на власт. Това чета аз между редовете на това съобщение на прокуратурата", добави Сидеров.

Той подчерта, че ще напомня на главния прокурор, че има виновни за трагедиите и огромните материални щети и тези виновни трябва да се накажат.

„Към кмета на Варна, г-н главен прокурор, ето сега ви сезирам, добавям и кмета на Бургас - Димитър Николов. Кметът на най-добрия град за живеене в България. Сега в този най-добър град за живеене хората се давят, загиват от пории, защото най-небрежният кмет Димитър Николов не си е мръднал пръстчето, за да направи така, че Бургас да не стане блато, най-убийственото блато за живеене и за умиране. Сега трябва да се смени табелата на Бургас и да пише, че това е градът много лесен за умиране при първия пороен дъжд. А на Димитър Николов прокуратурата е задължена да направи една проверка и да го подведе под отговорност по същия текст, който предложих и за Портних - престъпна небрежност при изпълняване на служебните задължения, довела до смърт на хора", добави Сидеров.

Той призова главния прокурор да не се плаши от това, че ГЕРБ могат да дойдат на власт, защото законът е един за всички.

Станете почитател на Класа