БСП мрънка за чистка, ГЕРБ сочи "калинката" Илиева като пример как си признава грешките

Служебният кабинет смени повече кадри, отколкото за два месеца правителството на Пламен Орешарски. Това заяви червеният депутат от 42-рото Народно събрание Жельо Бойчев.

БСП би алармата от събота (23 август), когато Мая Манолова заплаши с протест. Според „Труд" „красъкът" на Манолова от Жабокрек е заради уволнението на директора на информационния център на Министерството на отбраната Татяна Пандурска. Пандурска е близка приятелка на бившия военен министър Ангел Найденов и на Мая Манолова и е назначена в началото на тази година.

Предното служебно правителство, което също беше съставено от г-н Плевнелиев, не направи нито една кадрова програма – след управлението на ГЕРБ. Държавният глава имаше уникален исторически шанс, но го пропусна. А г-н Близнашки добре изпълнява своята роля, отредена му от г-н Плевенлиев и от Бойко Борисов, заяви Бойчев.

На въпрос дали ще има протест от БСП, бившият червен депутат отвърна, че очаква и през тази седмица да има „поредна порция уволнени".

Същевременно депутатът от ГЕРБ от 42-рото НС Десислава Атанасова каза, че целият шум е заради поредния провал на БСП на избори. Атанасова припомни, че когато се разбрало каква е дипломата на шефа на Държавен фонд „Земеделие" Калина Илиева, тя е била веднага уволнена. Да сте чули някой от ГЕРБ да тръгва на протест заради това, попита Атанасова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Мисля, че е редно да се горедеете, че проф. Близнашки е служебен премиер, защото не можете да спечелите на избори, подигра се Атанасова на Бойчев. Не е забравено, че в експертното правителство на Пламен Орешарски нямаше експерти – нека БСП си направи анализ и види дали назначенията не бяха на партийни функционери-роднини, подчерта Атанасова. А Мая Манолова е известна с доноса си за Костинброд.

Много съм разочарован, защото най-важното задължение на служебния кабинет е честните избори. Дано г-н Близнашки да полага същите усилия, както по отношение на смяната на кадрите, продължи Бойчев. Ще се радвам по-често да има съобщения как се води подготовката за изборите. Видяхте, че имаше опит да се назначи министър на изборите и той се провали, подчерта Бойчев.

На въпрос защо се говори за Костинброд, след като имаше и случая „Бобов дол" и дали сега Бареков не се е договорил с Ковачки за схема така, както с БСП, Жельо Бойчев не отговори пряко и не каза дали БСП ще гласува наравно с Бареков, стига да влезе в 43-ия парламент.

Десислава Атанасова беше попитана дали ГЕРБ би преговаряла с Реформаторския блок, ако се налага да се сформира парламентарно мнозинство, тя отвърна, че категорично Бойко Борисов ще е премиер при мандат за ГЕРБ и той е посочил какво ще се случи при липса на 121 депутати в Народното събрание. Бившият здравен министър отказа да коментира може ли да има друг премиер, а не Борисов, ако трябва да се прави правителство ГЕРБ + Реформаторския блок.

Станете почитател на Класа