Бареков: Без ББЦ ново правителство няма да има

Борисов отново с грабеж – дадоха 40 млн. за Зимния дворец, а за безплатни лекарства на майките и децата пари няма. Без нас няма как да бъде съставено следващото правителство.

Това каза лидерът на "България без цензура" и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков пред 120 членове и симпатизанти на формацията в Разлог, съобщиха от ББЦ.

Според последните социологически данни четири партии ще влязат в следващия парламент – ГЕРБ, БСП, ДПС и ББЦ. "Това означава, че без нас няма как да бъде нареден бъдещият кабинет. Не зная как си го представя Бойко Борисов, че ще вземе 120 места, да дойде и да види нашите пълни зали", посочи лидерът на ББЦ.

"ГЕРБ няма да се върне на власт, а ДПС няма да раздава порциите. Това е големият проблем за тях. Само кураж. Партията е в сериозна кондиция", обърна се към хората Бареков.

Ние искаме работни места, каза лидерът на ББЦ. "Но за да се съживи българската държава, в икономиката и в живота ни трябва да има реформи. Гладен народ магистрали няма да строи, ето защо, той първо ще трябва да бъде нахранен. Ние залагаме на три сегмента – туризъм, енергетика и селско стопанство. Не е възможно в Разлог и на Слънчев бряг, туристите да ядат унгарско мляко, а не българско. Затова предлагаме специален план за развитието на селското стопанство", обясни той.

Бареков коментира пред жителите на Разлог финансовата инжекция за Зимния дворец. "Вчера Борисов направи поредния грабеж. За фирма Академика бяха гласувани 40 млн. лв. за ремонт на Двореца – това е половината от цената на Арена Армеец. И същите тези хора сега говорят, че ние се изказваме популистки, като казваме, че за майките и децата може да има безплатно лечение", каза Бареков.

Пред хората от Разлог лидерът на ББЦ обяви, че трябва да се премахнат рестрикциите за строеж в ски-зоните. Това, според него, не бива да става без допълнителни правила като поясни, че когато се унищожава гора, тя трябва да бъде възстановявана. "Казано по-просто, когато се отсече едно дърво, трябва да се засаждат две", каза Бареков. Той отрече слуховете, че Любен Татарски ще се присъединява към ББЦ. "Не съм го виждал на живо, нито го познавам. Той е политически номад и не е добро качество това, че е приближен до Цветелина Бориславова. Това е достатъчно, за да не искам познанство с този човек" категоричен е Бареков.

Станете почитател на Класа