Дават ремонта на Зимния дворец на прокурор

"Ще сезираме главния прокурор и Агенцията за държавна финансова инспекция за Зимния дворец",  обяви служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова на специална пресконференция.

Мерките са свързани с одита на проекта за реновиране на Зимния дворец, след като проверката установи сериозни нарушения при обществената поръчка, както и нередности в други аспекти от дейността на дружеството "Академика 2011", което е изпълнител на проекта на стойност 50 млн. лв.

Същевременно служебният министър на спорта уволни цялото ръководство на "Академика 2011". "Решението ми е да освободя Управителния съвет на "Академика 2011", защото считам, че не мога да продължа работа с тях", обяви Раданова.

Новият директор на "Академика 2011" е Борис Тодоров. Той управляваше дружеството от създаването му през октомври 2011 г., а преди това беше директор на "Академика спорт".

"Ще назначим други членове на Съвета на директорите на "Академика 2011", които да разбират какво означава поемане на ангажименти и правилни действия, включващи отчитане към Министерството на спорта. Ако е необходимо ще вземем и други, още по-крайни мерки, категорично заяви Раданова.

От думите й стана ясно, че след назначения спешен вътрешен одит на възложителя ТД "Академика 2011", както и на самата поръчка по изпълнението на ремонтните дейности, липсват всякакви документи и информация за подробностите около това как е била формирана сумата, посочена като необходима за извършване на ремонта.

 

Станете почитател на Класа