Бареков призова НДСВ да се влее в "България без цензура"

НДСВ трябва да се влее в големия центристки патриотичен блок, воден от "България без цензура", обяви Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на партията си. Според него само така НДСВ би могла да остане прозападна, проевропейска и прагматична партия. Той си представя как формацията обявява вливането си в "България без цензура" на 30 август във Варна, където Бареков ще вдига партиен конгрес.

Преди два дни НДСВ обяви, че няма да се коалира с ББЦ заради липсата на политическа култура и принципи.

Според Бареков един такъв ход би бил приет като добра идея и би бил приветстван от всички водещи политици в НДСВ, които през годините са дали своя принос за приемането ни в НАТО и ЕС.

"Чрез диалога и контактите ми с ключови фактори в Европейския парламент като Джефри ван Орден и Ги Верхофстад ще съдействам това сливане да бъде прието като добър знак за градивното и далновидно сътрудничество между консервативната и либералната идея на центристка база", обяснява Бареков.

Той допълва, че така НДСВ няма да умре, а ще се влее в един "бъдещ незаобиколим фактор в българското Народно събрание и Европейския парламент и ще има смисъл от краткото, но забележително съществуване на тази партия".

"Надявам се, че Симеон Сакскобургготски ще погледне с добро око на това приятелско предложение и ще подтикне активисти на НДСВ, макар и броящи се на пръстите на едната ръка, да направят този достоен ход", допълва Бареков.

Станете почитател на Класа