Спират отварянето на поделението във Враца

Работата по проекта за отварянето на поделението във Враца ще бъде замразена в този период поради липса на финансови средства след актуализацията. Това заяви служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Министърът не каза днес точно колко пари не стигат, за да отвори врати поделението. Така новото ръководство на МО взело важното решение за около седмица след като застана начело на военното ведомство. Друга причина, която той подчерта е тази, че работата по това поделение в тези два месеца "няма пряка връзка с основната задача – гарантиране на въздушна, морска, киберсигурност и ефективно участие в операции". "Така че следващо правителство и при актуализация на бюджета ще има възможност да продължи работа, ако реши", добави Шаламанов.

Правителството на ГЕРБ затвори поделението въпреки недоволството в града. След като това се случи градът в Северозапада изпадна в своеобразен шок. Поделението освен всичко друго осигуряваше и около 500 работни места. Местните твърдяха и че със закриването му от Плевен до Видин няма един войник. А една от мисиите на армията е да помага на хората в мирно време при бедствия, аварии. След като Ангел Найденов смени Аню Ангелов като министър започна работата по отварянето му. Очакваше се първите 35 бойци във възстановения батальон да бъдат назначени от 1 октомври т.г. Намеренията са крайната численост от 250 души да бъде достигната до декември.

И при представянето на екипа си днес служебният министър на отбраната припомни, че това беше ангажимент на министъра в кабинета преди него Ангел Найденов.

Станете почитател на Класа