Премиерът и четирима министри скриха декларациите си за конфликт на интереси

Служебният премиер Георги Близнашки и четирима от неговите министри са се възползвали от опцията в закона да не се публикуват техните декларации за конфликт на интереси, става ясно от публикуваните документи на сайта на президентството. Другите са образователният министър Румяна Коларова, здравният министър Мирослав Ненков, транспортният министър Николина Ангелкова и външният министър Даниел Митов.

Общо шестима министър в служебния кабинет са декларирали, че са в несъвместимост с министерските позиции заради участие в търговски дружества или неправителствени организации. Те имат един месец да коригират това. Министрите са Христо Иванов (силов вицепремиер и правосъден министър), Илияна Цанова (вицепремиер по еврофондовете), Васил Щонов (на икономиката), Мартин Иванов (на културата), Евгения Раданова (на спорта) и Велизар Шаламанов (на отбраната).

Министър Христо Иванов е посочил, че с протокол номер 13 от 1 април 2014 г. е заличен от Софийската адвокатска колегия като адвокат. Военният министър Велизар Шаламанов е в неплатен отпуск от редовното си работно място в БАН.

Станете почитател на Класа