Бареков: Без избори ГЕРБ овладя властта

Без избори ГЕРБ овладя властта. Доказателство за това е, че Ваньо Танов - човекът от записа "Ало, Ваньо", беше върнат отново като шеф на митниците". Това каза лидерът на "България без цензура" и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков пред близо 80 души - членове и симпатизанти на партията в Алфатар, съобщиха от ББЦ.

"До момента всички партии, които ни управляваха, се провалиха, но основният ни проблем е корупцията. Ако ДПС и ГЕРБ крадяха по-малко, повече пари щяха да стигат до вас", подчерта Бареков. "В момента срещу мен има гнусни атаки, но защо? Не съм управлявал и не съм взел и един лев от хората, но казах истината за Цветанов и Борисов, а те не могат да ми простят точно това. След като зад мен застанаха 250 хил. души, които ме подкрепиха на последните избори, партиите на статуквото осъзнаха, че за тях съм заплаха. Аз съм живото доказателство, че ГЕРБ и ДПС направиха коалиция. Бъдете 1000 процента сигурни, че управляват ли заедно, няма да има пари за хората. Средствата ще отидат в техните фирми", предупреди Бареков.

Пред хората от Алфатар той обясни, че най-голямото престъпление на политиците е, че те отнеха надеждата на хората. "Преди време възрастните хора ни казваха – вървете да учите, за да си оправите живата, а сега всеки казва – иди в чужбина, тук надежда няма", каза лидерът на ББЦ. "Благодарение на вас станах евродепутат и получих власт, но тя е в Европа, а не в България. Тук мога само да чуя вашите болки. Искам да удвоим онези 11%, които ми дадохте на евровота и да обърнем хода на историята", подчерта Бареков. "Ще работим за младите хора, но и за пенсионерите да има поне 20% увеличение за пенсиите", каза още лидерът на ББЦ.

Аз съм политик, който няма да влезе в никаква договорка, нито с Борисов, нито с ДПС, нито със Станишев, категоричен бе Бареков. По думите му Красимир Каракачанов и Ангел Славчев са си тръгнали от ББЦ, защото са започнали да се договарят. Необяснимо е хората в Златна Добруджа да живеят зле, каза от своя страна зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. "За мен това е престъпление - заради даденостите, това трябва да е един от най-богатите региони, но не е. Имах някакви надежди, свързани с новото правителство, но то се оказа правителство на ГЕРБ и доказателството за това е връщането на Ваньо Танов в митниците. Контрабандата няма да спре. Това е явно доказателство, че тези избори ще са тежки, а от медиите няма лесно да чувате истината", посочи Петров.

"Всичко зависи от нас. Ако кажем, че няма да се оправим и наведем глава, нищо няма да се случи", предупреди другият зам.-председател на ББЦ - Светлин Танчев. Трябва да дойдат хора с нов морал, добави той. Според него предишните управляващи са се провалили заради тяхното нежелание да се правят реформи. "Хората, които искаха да работят там, бяха много малко. Но те бяха задушавани, защото ръководството на ГЕРБ не желаеше реформи. Един от малкото работещи хора беше Маргарита Попова, която подготви поредица от закони, но никой от хората на Борисов не искаше те да бъдат приети и в резултат на това тя беше бламирана", разказа Танчев. Той бе категоричен, че рекетът върху бизнеса трябва да бъде спрян. Един от начините за това е като се намали бюрокрацията, а регулаторните органи бъдат извадени от държавата в браншовите организации, смята Танчев.

По време на срещата лидерът на ББЦ Николай Бареков подари бутилка вино на областния председател на партията в Силистра Евгени Георгиев по случай 50-годишниния му юбилей.

Станете почитател на Класа