Корнелия Нинова заменя Емил Костадинов в ИБ на БСП

Депутатът от БСП Емил Костадинов бе изваден от изпълкома на БСП днес, мястото му заема Корнелия Нинова. Това означава, че Костадинов няма да е водач на листа.
В партията в Благоевград и региона Костадинов напоследък загуби сериозно позициите си, голяма част от съпартийците му влязоха в пряка конфронтация с него и неговите архаични разбирания. Няколко пъти Костадинов направи сериозни гафове, показвайки публично, че не познава обстановката в региона, който го избра за депутат, с което разбуни съпартийците си на най-високо ниво. Освен това за времето на депутатстването му, Емил Костадинов не бе активен нито по отношение на партийните дела, нито пък направи нещо в полза на хората, които му гласуваха доверие и го изпратиха в парламента, коментира struma.com.
На предишните избори, когато той влезе в парламента бе отчетено, че БСП Благоевград е реализирала катастрофални резултати, именно заради неговото водачество. Той, обаче разчиташе на подкрепата на Янаки Стоилов в управленската върхушка на БСП и сякаш много не се тревожеше от ниските оценки за БСП под негово ръководство, в качеството му на областен лидер. Последва и катастрофата "Евроизбори", с което Костадинов съвсем разхлаби позициите си в партията. Така, че днешното решение на БСП не е изненада. Корнелия Нинова влиза в изпълкома, тъй като при изборите за лидер на БСП тя се класира на трето място след М. Миков и Др. Стойнев, което е изключително доказателство за авторитета й след съпартийците.

Станете почитател на Класа