Проф. Миланов: Андреева отмъсти на Пирогов

Уволненият от министър Андреева директор на „Пирогов“ д-р Миланов и вече бившият министър д-р Таня Андреева влязоха в задочен спор по сутрешните блокове на телевизиите кой е крив и кой – прав. От което с категоричност се разбра, че бившият министър д-р Андреева е убедена в своята правота и не се чувства виновна за каквото и да е.

В момента изпълнявам функциите си на изпълнителен директор с всичките правомощия дадени от закона. Това каза д-р Стоян Миланов, директор УМБАЛСМ „Пирогов”, в предаването на Нова телевизия „Тази сутрин”. Коментирайки решението на министър Андреева да бъде уволнен, д-р Миланов каза: „Аз подозирам, че от нейна страна това е акт на отмъщение, както лично към мен, така и към „Пирогов“.

„Единственото радостно в ситуацията е да видим как този позорен министър излиза от министерството”, каза директорът на болница „Пирогов“. След което даде примери за „спуснати“ от министър Андреева в борда на директорите на „Пирогов“ на „две партийни креатури с близки роднински връзки, селски връзки бих казал“.

Бившият директор на ВМА и настоящ зам.-кмет на София Стоян Тонев припомни в студиото на Нова ТВ подобни смени и в други болници – ИСУЛ, УМБАЛ „Александровска болница“, УМБАЛ „Света Екатерина“, Плевенската болница, Онкоболницата, за които са тръгнали слухове, че Таня Андреева е искала по 15 хил. лева или 50 хил. от шефове на болници да не бъдат сменяни. Освен това, според зам.-кметът по здравеопазването, смяната в „Пирогов“ е свързана със спецификацията на обществената поръчка на шоковата зала в „Пирогов“, тъй като и тя бе сменена в последния ден, а е и незаконна.

Бившият министър д-р Таня Андреева се включи по телефона и обвини професора с генералски пагони, че лъже.

Станете почитател на Класа