Спряха уволнението на шефа на Пирогов

Министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков подписа протоколи за прекратяване на процедурите по отстраняването от длъжност на директорите на "Пирогов", "Георги Странски" и "СБАЛ по Онкология – ЕАД", София, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Успоредно с това е стартирана и проверка по отношение на слуховете за сменени директори и на други лечебни заведения.

„Към момента все още съм шеф на „Пирогов", заяви тази сутрин пред НоваТВ проф. Стоян Миланов. „Няма официално вписване на т.нар. нов Съвет на директорите, поне аз не съм получил никаква информация, тя не е сведена до мен", обясни той по телефона. Пред бТВ Миланов определи действията на министъра като "позорен акт" и "лична злоба".

Справка в търговския регистър показва, че бившият здравен министър Таня Андреева е сменила шефа на „Пирогов" две седмици преди да си тръгне. Твърди се, че е това е станало на 4 август, когато за директор е бил избран доц. Христо Цеков, началник на Трета хирургическа клиника. Неофициално се смята, че причината за отстраняването му е, че миналата година е бил един от най-изявените протестиращи срещу правителството на Орешарски. 

Днес срещу решението на д-р Таня Андреева се обявиха от синдикалните организации в "Пирогов". Медиците заявиха категорично, че протестират срещу начина на вземане на това решение. Те са недоволни от това, че "смяната на изпълнителния директор на болницата се извършва по един напълно непрозрачен начин без обявени мотиви".

Станете почитател на Класа