Румен Петков: България е изправена пред избори

България е изправена пред избори и отново не се говори за политика, а предстоящата кампания ще се състои в замеряне с досиета от КТБ. Това каза в студиото на Нова ТВ членът на ръководството на АБВ и бивш депутат от БСП Румен Петков. Той лично нямал съмнения, че кредитните досиета, рано или късно трябва да бъдат отворени.

„Имал ли е вътрешният министър Цветлин Йовчев в навечерието на евровота среща с Делян Пеевски, на която е бил повикан директорът на РДВР в Пазарджик и какво са е разбрали на тази среща? Имало ли е период, в който Йовчев е считал Пеевски за незаобиколим фактор в българската политика?“. Тези въпроси зададе Румен Петков, след което поясни, че го прави не за първи път, но Йовчев избягва да отговори. И добави, че ако един вътрешен министър е на подобно становище, то това обяснява генезиса на законопроекта за ДАНС, примерно. По думите на Румен Петков, този начин на мислене определя редица управленски процеси, които изкараха на улицата десетки хиляди хора…

Това е акцент, който не бива да бъде пренебрегван, защото именно вътрешният министър е изправен пред най-големите трудности на предстоящия вот, който трябва да е приоритет номер едно пред служебния кабинет, обясни Румен Петков. Като аргумент той посочи серията от брутални манипулации на европейските избори, които, според него, са ставали под чадъра на силовото ведомство.

Станете почитател на Класа