Пирогов си иска проф. Миланов за шеф

Медицинският съвет на Пирогов настоява да бъде отменено незабавно решението на бившия министър Таня Андреева за отстраняването на  изпълнителния директор проф. Стоян Миланов.

Това се казва в декларация на съвета, изпратена до медиите, след проведното днес извънредно заседание на Медицински съвет на "Пирогов”.

Две седмици преди да напусне поста здравен министър д-р Таня Андреева е махнала шефа на  "Пирогов" проф. Стоян Миланов, стана ясно от проверка търговския регистър.

Лекарите са разгледали на днешното си заседание две точки - решението на Таня Андреева за освобождаване на д-р Стоян Миланов и промяната в състава на Съвета на директорите на лечебното заведение.

Медицинският съвет на „Пирогов” остро протестира срещу начина на взимане на решение от бившия министър на здравеопазването д-р Таня Андрееева за отстраняването на  проф. д-р Стоян Миланов от поста му.

"В период на политическа и икономическа  нестабилност на страната и природни катаклизми,  този акт  на дестабилизация на най-значимата болница в страната, осигуряваща денонощна, безотказна спешна медицинска помощ, е удар срещу стабилността на цялото общество и системата на здравеопазването", заявяват лекарите.  

Освен да се отмени решението за проф. Миланов, съветът настоява и за отмяна на протокола за  промяна в състава на борда на „Пирогов” и да се върне старият му състав.

По-рано в ефира на Нова тв служебният министър на здравеопазването призна, че не е видял документи по случая и е разбрал за това от обаждане. „Веднага щом стигна в министерството, ще помоля съответните колеги да подготвя отчет“, каза Мирослав Ненков и даде да се разбере, че ако рокадата няма сериозна аргументация, ще бъде отменена.

Абсолютно всичко е обратимо, отсече той.

Станете почитател на Класа