Кобляков: Правителството в София е много близко с Москва

При арестуването на Николай Кобляков в България на него му е била показана заповед за задържането му, издадена от московския офис на Интерпол, съобщи по ТВ7 руснакът с френско гражданство.

„Руските власти знаят много добре, че не могат да ме екстрадират нито от Франция, нито от Литва, а от най-слабото звено, каквото изглежда е България. Правителството ви е много близко до това в Русия, това е моето чувство. Не съм следовател, но мисля, че всичко това е било планирано от ФСБ и някой от българските служби“, изтъкна Николай Кобляков. Той допълни, че вече разполага с доказателства за твърдението си, но няма да ги покаже, докато не се убеди в истинността им на 100%.

Кобляков обясни бързото си освобождаване с това, че българските власти все пак спазват европейското законодателство. В студиото на „Добро утро, България!“ той обясни предмета на дейността си така:

„Работата ми е да правя социални строежи в Европа и най-вече в Източна Европа, насочени към създаване на съвременни старчески домове. Това всъщност са алтернативи на старчески домове. Навремето се опитах да приложа този модел в Русия, но не можах, защото властите там ми попречиха. Затова се включих в политическа дейност, защото моето желание е в Русия да има свободно общество, каквито имат останалите страни в Европа.“

Руските власти обвиняват предприемача в големи измами в Русия и Франция, поради което и настояват за неговото задържане и изправянето му пред руски съд.

Станете почитател на Класа