Приливната вълна стигна Бяла Слатина

Очакваната приливна вълна, образувана след дъждовете в големия водосбор на река Скът, е достигнала Бяла Слатина, като е наводнила стопански и частни имоти в северната част на града. Това съобщи областният управител Венцислав Василев, който на място следи обстановката.

По думите му под вода в Бяла Слатина са автогарата, база на "Автобусни превози", няколко предприятия. Има разрушена една стара къща, но няма пострадали хора, допълни Василев.

Залят е участък от пътя Бяла Слатина-Кнежа и е препоръчително в тази посока да се пътува само по необходимост, уточни той.

Тази нощ в района на Враца, откъдето извира река Скът, валя отново проливен дъжд, което е предизвикало втора приливна вълна по нея.

Вълната вече е достигнала и съседната на Бяла Слатина община Мизия, каза още областният управител. Наводнени са имоти по реката в село Крушовица, има разрушени къщи, но засега няма данни за пострадали хора, уточни той.

Територията на община Мизия се следи с особено внимание, защото в този район реката се разширява от много притоци, които следват естествения път на водата от Стара планина към река Дунав, предаде БНР.

Четири села от района на Своге остават откъснати от пътната мрежа след преливането на река Батулийска. Блокирани са над триста местни жители.

ЧЕЗ поиска два дни, за да възстанови редовното електрозахранване на 16 села, нарушено от бурите през последните дни. Ограничителният режим се отнася за части от общините Бойчиновци, Бяла Слатина, Борован, Мездра и Своге.

Станете почитател на Класа