Скандали при президента

Ние бихме подкрепили бюджета на премиера Орешарски, което никога не се е случвало – опозиция да подкрепи един бюджет. По-голям компромис, по-голямо желание да подкрепим правителството на ДПС, БСП и „Атака” от ГЕРБ не може да се иска. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на консултациите при президента относно актуализацията на бюджета.

Днес диалог няма, има омраза, тонът, който се употребяват някои от участниците е недопустим за президентска институция.

Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков по време на консултациите при президента.

Той сподели, че картината в държавата е катастрофална и това не е от последната година.

Ние ще подкрепим актуализацията в частта за НЗОК, независимите депутати ще влязат в залата, а за останалото предлагам следното решение - Орешарски си отива, този бюджет ще е на служебното правителство, а и на следващото. Тези, които се чувстват следващите управляващите,

нека ГЕРБ и ДПС са в НС, да гласуват този бюджет, въпреки че без парламентарен контрол да се управляват 3-4 милиарда от едно правителство е недопустимо, заяви евродепутатът.

Бареков подчерта, че публичният интерес е в Народното събрание.

Ако президентът каже, че носи отговорност за тези цифри, нека ГЕРБ и ДПС да поемат тяхната отговорност, призова още лидерът на ББЦ.

Бареков постави директно въпроса към двете партии - ГЕРБ и ДПС, които имат депутати в този парламент, да кажат дали са готови да осигурят гласовете за тази актуализация на държавния бюджет.

Станете почитател на Класа