Борисов обеща да осигури кворум в парламента за актуализацията на бюджета

Бойко Борисов обеща ГЕРБ да осигури кворум за извънредното парламентарно заседание в понеделник, за да бъде приета актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). "Мога да направя пореден и единствен компромис заради болните хора", заяви Борисов по време на консултациите при президента Росен Плевнелиев, които се предават пряко по БНТ.

"Пребройте се колко депутати ще влязат от ДПС и БСП", обърна се Борисов към председателя на Народното събрание и лидер на БСП Михаил Миков, който му отвърна 75 до 78 депутати. "Колкото ви трябват - 10, 15 или 20 колкото ми кажете, ще пратя в понеделник, тези хора ги пращам само заради болните хора", обоснова се Борисов.

От думите му не стана ясно дали ГЕРБ ще влезе за гласуването в залата, макар че подкрепя актуализацията на бюджета в здравната каса и на тази на държавния бюджет.

Никога досега не се е случвало опозиция да подкрепи управляващата партия за бюджета. По-голям компромис и желание да подкрепим правителството на БСП, ДПС и "Атака" от ГЕРБ не може да се иска, коментира още Борисов. Той подчерта, че партията му е проявила разбиране и е подкрепила актуализацията на бюджета за здравната каса, защото е било важно. "За да не кажат, че сме си сменили позициите, отидох при Миков и му казах да вкарат бюджета на тяхното правителство, иначе няма как да подкрепим крайно недостатъчния бюджет на НЗОК. Миков ми каза, че няма да стане и ние напуснахме парламента", обясни Бойко Борисов.

Ние не сме от страната на булката, за да ни викат "Горчиво" и е много обидно това да го правят БСП, които три пъти са били в коалиция с ДПС, каза още лидерът на ГЕРБ. Вие не сте ни победили, за да ни управлявате, добави той.

Станете почитател на Класа