Жена загина, а мъж изчезна след пороя в габровското село Враниловци

Жена загина, а мъж е в неизвестност след пороя в габровското село Враниловци тази нощ. „В двора водата беше над метър, а на поляната зад къщата достигаше 2 метра“, разказа млада жена, която едва е успяла да се качи на покрива на къщата си, заедно с двете си деца. Родителите й, които живеят в приземния етаж, се измъкнали на косъм“, предаде Дарик.

Снощи и през нощта в Габровско валяха проливни дъждове. Усложнена обстановка е регистрирана и на територията на кметствата Новаковци, Драгановци, Гъбене, Стоевци, Камещица, Музга, Дебел дял, Трънето и Яворец. Наводнени бяха приземни етажи на къщи, отнесени са коли и селскостопанска техника. През нощта за отводняване и провеждане на аварийно-спасителни дейности са работили 6 екипа и 25 служители на Пожарна безопасност и защита на населението.

Поради разразилата се снощи силна гръмотевична буря временно без ток са останали около 70 села и 4 квартала на Габрово, но електрозахранването вече е възстановено, като без ток в момента е само хижа Хлебна. Селата Гъбене, Стоевци, част от Враниловци и Западната индустриална зона са без вода, заради прекъснати от снощните порои водопроводи.

Станете почитател на Класа