Близнашки: Не се управлява със заклинания, а с доверие

Съгласен съм, че датата на оставката е точна, но годината е сбъркана, това правителство дойде на власт като абсурдно, произведено от кошмарна коалиция, заяви по НТВ професорът в СУ Георги Близнашки. Въпросът е за принципите, по които се изгражда едно правителство, а коалиционно споразумение е ясно, че нямаше, посочи той.

Критерият е един и това е доверието на гражданите и подкрепата за едно правителство. Не можеш да управляваш дългосрочно, без да си спечелил общите парламентарни избори. При нас управляваха партии, взели 2-ро и 3-то място с цел да унищожат водещата партия. А парламентаризмът сочи, че при подобна ситуация навсякъде по света се създава широка коалиция. Не можеш да говориш, само, че "Диктаторът Борисов разсипал държавата", това е заклинание, така и не се намериха доказателства. Аз съм лично разочарован от Пламен Орешарски; сам той нямаше моралното право да управляваа цяла година, каза още Близнашки.

За последния месец след изборите свикнахме Станишев да не е там, където трябва да бъде, коментира Светлана Шаренкова. Вчера беше исторически, знаменателен ден от старта на това правителство, което работеше по политически договорки и не се съобразяваше с протестите, посочи тя. Ясно е кой предложи Пеевски. този, който го върна като заместник по бедствия и аварии преди години. Въпросът е КОЙ е Станишев, посочи Шаренкова.

Станете почитател на Класа