БСП дава заден за оставката на правителството

Една от управляващите партии БСП публично обяви, че оставката на правителството може да се забави заради актуализацията на бюджета.

"Има вероятност да се забави оставката на правителството заради евентуалната актуализация на бюджета", заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов, цитиран от агенция "Фокус".

До момента премиерът Пламен Орешарски мълчи кога има намерение да подаде оставка, въпреки че политическите сили постигнаха принципна договорка предсрочните парламентарни избори да са на 5 октомври.

В сряда след заседанието на кабинета финансовият министър Петър Чобанов обяви, че ще има още две, три заседания на Министерския съвет преди да подадат оставка.

Слуховете, че БСП дава заден за оставката на правителството тръгнаха в началото на седмицата. В сряда след провала на заседанието на парламентарните комисии по бюджет и финанси, икономика и здравеопазване за актуализацията на бюджета Цецка Цачева от ГЕРБ обяви, че както са го подкарали БСП с анализи и протакане, по-вероятно е оставка на кабинета да няма.

Гуцанов заявява, че се надява да има актуализация на държавния бюджет и на здравната каса.

"Надявам се, че ще се стигне първо до здрав разум и ще има актуализация, но в тези разумни граници, а не в безкрайните искания на определени политически партии, защото няма тази необходимост и нужда и няма защо данъкоплатецът, всеки един от нас, в последствие да трябва да дава пари за това, което в момента основно иска Това е безумно искане за такова увеличаване на дълга на държавата" , завява Гуцанов.

Разделителната линия между БСП и ГЕРБ е искането за емитиране на нов дълг от 3.4 млрд. лв., както и намалението на приходите с 500 млн. лв. БСП не желае да поема отговорност за нов дълг, който ще харчат следващи правителства

Станете почитател на Класа