Цветелин Кънчев: Евророма не се развежда с БСП

Евророма" не се развежда с БСП, заяви председателят на политическото движение Цветелин Кънчев в интервю за Нова телевизия.

„Окончателното решение ще бъде взето на 8 август. На места нашите структури не могат да намерят допирни точки с ръководствата на структурите на БСП. Дразнят се от тяхното високомерие, от звездната болест, която ги е друснала. Нашите хора не могат да търпят това повече. Ако очакват някой да им върши работата - повече не. Партньори - да, но слуги - не", категоричен е Кънчев.

Той подчерта, че политическото движение не купува ромски гласове и че в това, според него, така или иначе нямало смисъл, след като имало толкова много мераклии с пари. „Истинските цигани не се продават. Мангасарите обаче си продават гласа", каза Кънчев.

„Дебеловрати момчета търсят в циганските махали ресто от предишни избори, защото гласовете не били излезли", но в скоро време ще стане някой сакатлък", предупреди Цветелин Кънчев.

Ромският лидер се обяви категорично против събарянето на ромски къщи във Варна и Стара Загора и се обяви за равнопоставеност между роми и българи. Той припомни, че по време на правителството на ГЕРБ е бил въведен механизъм за легализиране на къщите и призова той да бъде използван.

 

Станете почитател на Класа